He mooie hoogsensitieve mensen en lichtwerkers,

Denk je aan je dagelijkse dosis vitamine B12?

 

Huhhh? Vitamine B12? D

Jazeker, vitamine B12!

Dat is toch alleen voor vegetariers of veganisten?

Nou, niet helemaal. Naar het lijkt is vitamine B12 essentieel voor hoogsensitieve mensen en lichtwerkers die hun zielstaak willen uitvoeren. En niet alleen maar voor de vegetariërs en/of veganisten onder ons!

 

Ik wil graag vermelden

Laat ik beginnen te melden dat ik geen medicus ben, behalve dat ik de opleiding Medische Basiskennis heb gevolgd en het basisjaar Ayurveda.

Ik kan echter wel putten uit mijn eigen inmiddels omvangrijke onderzoek en ervaring op dit gebied waarbij ik mijn lichaam ter beschikking heb gesteld aan mijn eigen wetenschap. Met liefde en zachtheid natuurlijk.

Maar ik voel me geroepen om hier een artikel over te schrijven. De B12 suppletie die ik als lichtwerker slik doet in mijn beleving wonderen. Zo simpel, maar kom er maar eens op. Mijn ervaringen hierover wil ik dolgraag delen, aangezien ik vermoed dat vele HSP ers en lichtwerkers met een (fors) B12 tekort kampen. En dit belemmert niet alleen het dagelijkse functioneren, maar ook de uitvoering van je zielsopdracht.

 

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine B12?

Vitamine B12 zit in dierlijke producten zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren. Daarnaast zit B12 ook in gedroogd zeewier en algen, maar dit is een slecht opneembare, grotendeels inactieve variant.

Dierlijke produkten dus. B12 wordt gemaakt door bepaalde bacteriën in het maag-darmkanaal van dieren.

 

Wat doet vitamine B12?

Vitamine B12 (cobalamine) is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren (je energieniveau). Daarnaast is vitamine B12 nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel. Prikkeling en overprikkeling.

 

En nu komt de link met hoogsensitieve mensen / lichtwerkers

Volgens arts Hans Reijnen, arts n.p. (niet praktiserend) behandelt vitamine B12 nog een viertal andere thema’s. Deze thema’s bevinden zich in de energie:

  • Het recht op bestaan (to be or not to be);
  • Moederschap (wel of geen gezonde kinderen krijgen);
  • Schending van de integriteit van de vrouw/schending van de integriteit van moeder aarde (alle vormen van onderdrukking, misbruik en mishandeling van vrouwen door mannen. Tevens het hebben van een diepgevoelde verbinding met de Natuur en Moeder Aarde, schending van die twee wordt vaak beleefd alsof zij het zelf ondergaan);
  • Het uitvoeren van je Goddelijke Taak (wel of niet in staat zijn om je Goddelijke Taak te vervullen)

En voilà, daar is de link met HSPers en Lichtwerkers.

Het voert te ver om deze thema’s inhoudelijk te behandelen, maar de link is gelegd.

Vitamine B12 slikte ik al omdat ik veganistisch leefde en ik was bepaald niet krenterig in de dosering vond ik, maar liefst 3 tabletjes van 1.000 mcg per dag.

Nou, toen ik het artikel van Hans Reijnen las dacht ik daar opeens heel anders over en heb ik mijn dosering maar even opgeschroefd. Hoppa, 20.000 mcg B12 per dag, en 2.400 mcg B11 (verbetert de totale opname). En toen…

 

Mijn ervaring met vitamine B12

Wat een ongekend effect had de B12 op me! Ik voelde meer steun in mezelf dan ooit tevoren. Een soort stabiel en krachtig gevoel in mijn buik. Indrukken en energie om mij heen komen minder binnen zonder dat ik me af hoef te sluiten. Het is alsof deze energie doorstroomt en geneutraliseerd word.

Het is, naast het slikken van B12, van belang om ook actief met trauma’s aan de slag te gaan.  B12 verstevigt de basis hiervoor.

Recentelijk heb ik B12 niet meer geslikt (vergeten en gemakzucht). Na een paar dagen merkte ik dat mijn stevigheid minder was.

Nu slik ik 60.000 mcg B12 (en 2.400 mcg B11). Dat wilde ik even proberen. En wauw, dit geeft nog meer stevigheid! Hoera!

 

Overdosering?

Voor overdosering van  B12 hoef je niet bang te zijn. Deze vitamine is wateroplosbaar en het teveel plas je weer uit. (En ik ben er ook nog steeds J). Maar, als je twijfelt kun je altijd je B12 niveau door de huisarts laten bepalen.

 

Dus

Ik ben dankbaar dat ik op dit spoor heb mogen komen. Het brengt mij stevigheid en ik kan (en ben inmiddels) aan de slag met mijn zielstaak.

Mooie HSPer, mooie lichtwerker. Ik heb mijn ervaringen en mijn onderzoeken hiernaar met liefde gedeeld. Zoals ik al aangaf ben ik geen arts, volg je eigen gevoel. Als je twijfelt laat dan een test doen bij de huisarts om je vitamine B12 spiegel te bepalen.

Op naar licht en liefde,

Arjan van Leeuwen