Ben je heel hooggevoelig en voel je je verbonden met alles om je heen? Voel je je vaak onbegrepen en eenzaam? Droom je over liefde, respect en vrede op aarde en zie je in alles het goede?

Dan is de kans groot dat je een kristalkind (of –volwassene!) bent.

Kristalkinderen kenmerken zich door hun grote, intense liefdevolle ogen die zonder schroom jouw ziel blootleggen. En door hun hun zachte liefdevolle benadering en hun verbinding met de natuur en dieren. En ze hebben een hekel aan geweld en onrechtvaardigheid.

Er wordt een en ander geschreven over kristalkinderen. Dit zijn over het algemeen kinderen die geboren zijn na 1995 en worden ook wel de tweede golf kristalkinderen genoemd.

Maar wist je dat er ook volwassen kristalkinderen zijn? Dit zijn de eerste golf kristalkinderen en ‘verkenners’ voor de nieuwe tijd. (Steve Rother en De Groep). Volwassen kristalkinderen hebben met grote uitdagingen te kampen. Het komt nog wel eens voor dat ze niet in hun kracht durven te gaan staan. Dit is jammer, want ze hebben zoveel te brengen!

 

De eigenschappen van een kristalkind

Een kristalkind is een nieuwetijdskind. Een paar eigenschappen van een kristalkind zijn:

 • Ze hebben grote ogen en een intense blik;
 • Ze hebben een magnetische persoonlijkheid;
 • Ze zijn gelijkmoedig, zacht en liefdevol;
 • Ze zijn zeer gevoelig en hebben een goed inlevingsvermogen;
 • Ze zijn zeer vergevingsgezind;
 • Ze voelen zich sterk verbonden met de natuur en de dieren;
 • Ze zijn zeer geïnteresseerd in kristallen en edelstenen;
 • Ze hebben helende vermogens;
 • Ze hebben toegang tot hun gidsen, engelen en vroegere levens;
 • Ze zijn buitengewoon krachtig EN
 • ze zijn buitengewoon kwetsbaar!

(uit: de kristalkinderen, Doreen Virtue en uit eigen ervaring)

 

De uitdagingen van een (volwassen) kristalkind

Kristalkinderen kijken recht je ziel in. Ze weten wat je bedoelt, wat je voelt en raden je gedachten. En hier reageren ze op. Kristalkinderen kijken door het ego heen. Ze zijn ‘anders’. Kristalkinderen geven licht en liefde.

Dit anders zijn was, zeker vroeger, not done. De eerste golf kristalvolwassenen komen uit de ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’ generatie. Hiermee werden de kwaliteiten van het kristalkind ontkend en werd zijn licht en liefde toegedekt.

Dit leidde tot gevoelens van afwijzing, onbegrip en eenzaamheid. Het was simpelweg de tijd op aarde (nog) niet om hun kristallijne licht te ontvangen.

Je zou kunnen zeggen dat de uitdaging van een kristalkind is het hanteren van hun hoge trilling als gevolg van hun directe verbinding met het universum in een maatschappij die van een lagere trilling is.

Ik ben zo’n kristalvolwassene, geboren in 1970. Ik heb me nooit begrepen gevoeld in mijn jeugd en lange tijd daarna. Ik reageerde altijd op de energie die met de woorden van de afzender meekwam. De afzender voelde zich door mij niet begrepen en ik voelde me door de afzender niet begrepen. Ik heb me eenzaam en afgewezen gevoeld.

Door mijn gevoeligheid had ik muren om me heen gebouwd. Ik kon mijn gevoeligheid eenvoudigweg niet aarden.

 

Wat komt een kristalkind op aarde doen?

Kristalkinderen hebben liefde en vrede in zich. Zij zijn geïncarneerd om de aarde en mensheid te begeleiden naar de nieuwe tijd. Net als de indigokinderen. Hun aanpak is echter anders.

De indigokinderen banen de paden in de maatschappij voor de nieuwe tijd. Zij veranderen gewoontes en gebruiken die niet meer passen in de nieuwe tijd. Zij stoppen hiermee niet eerder dan dat veranderingen zijn doorgevoerd. De kristalkinderen zijn op aarde geïncarneerd om deze veranderingen met hun liefde en licht in de maatschappij in te bedden.

 

En het volwassen kristalkind dan?

Maar hoe zit het dan met de kristalvolwassenen? De verkenners?

Nou, die zijn ook geïncarneerd om licht en liefde te brengen.

Zij geven de ontwikkeling op de aarde en de stand van zaken door aan de andere kant van de sluier. De indrukken die zij overdag opdoen worden ’s-nachts gedeeld met het ‘thuisfront’.

Zo wordt ik geregeld moe wakker, na toch een vaak niet onderbroken nachtrust van circa 8 uur. Dan heb ik ’s-nachts weer hard gewerkt…

Er speelt bij de volwassen kristalkinderen echter een complicerende factor mee. De tweede generatie kristalkinderen worden in hun jeugd (meer) erkend in hun kwaliteiten dan de eerste generatie. Dit zorgt er in het algemeen voor dat ze minder ver van zichzelf weg raken dan deze eerste generatie, die geïncarneerd is in een lagere energie. Voor deze groep is het de uitdaging om in hun kracht te gaan staan. Om zich bewust te worden van hun kwaliteiten.

 

Kristalvolwassenen mogen ontwaken!

 Kristalkinderen zijn in het algemeen zeer empathisch en hebben helende vermogens. Ze hebben toegang tot het alomvattende en handelen niet vanuit ego, maar vanuit een hoger bewustzijn. Met respect voor de aarde en alles wat leeft. Alleen hun open hart zorgt al voor verlichting om hen heen. Hun energie is rustgevend, aardend en is helend.

Inmiddels is de maatschappij gereed om het licht en de liefde van de kristalkinderen te ontvangen. Zij mogen hun zelfbescherming los gaan laten. Ze mogen hun kristalheldere licht gaan laten schijnen!

Ze mogen zich bewust worden van de prachtige kwaliteiten die ze bezitten. Hoe groter hun bewustzijn, hoe krachtiger hun licht zal schijnen en hoe verder hun liefde zal dragen.

Zo voelden voor mij de muren die ik om me heen had gebouwd niet meer goed. Eigenlijk maakte me ze me nog eenzamer. Ik heb moeten leren op mezelf te vertrouwen en mijn hart weer te openen. Wat vond ik dat eng in het begin! Inmiddels geloof ik in wie ik echt ben en weet dat ik veel moois te brengen heb door te (durven) zijn wie ik ben. Met een open hart verspreid ik liefde. Daar hoef ik verder niets aan te doen. En slaag ik er steeds vaker in mijn kwetsbaarheid als kracht te gebruiken.

 

Lieve Kristalkinderen, ik wens jullie kracht!

Op naar liefde en vrede.

Lieve groet,

Arjan van Leeuwen